Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hazánk egyik száműzöttje: Géza
  2008-07-06 18:47:34, vasárnap
 
  ,,...Megállapíthatom: sok nevem volt.
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a valamikori Pol.Osztályon miknek neveztek. Ott, és mindenkori vezető körökben Kis Hitlernek, Zsidónak, Bakunyinnak, Mocskos Szemétnek, Hazaárulónak, Cigánynak, Rohadt Panknak, Büdös Parasztnak, hogy csak néhányat említsek, a többire már persze nem emlékszem.
...
Bosszúból az Interpollal köröztettek emberrablásért, bár ez talán már hamarabb is elkezdődött, nem emlékszem pontosan. Viccnek mindenesetre jó volt. Jókat röhögtem, és persze megúsztam az üldözést, mint eddig szinte mindent.
Írtam valójában már 9 éves korom óta, akkor verseket, de egy tanárnőm azt mondta, hogy nagyon jók, és milyen ügyes kis csasztuskák lesznek majd belőle az iskolai tábortüzeknél.
Ezután egy darabig nem írtam. Ilyenekkel idelgelt ki a pedagógus-közösség.
Az életemet most nem írom le, nagyon hosszú lenne, mondjuk úgy sokrétű volt.
Az országban szinte mindenütt éltem, szinte minden társadalmi szinten, iskolák tömkelegéből lettem kitiltva, és végül kizavarva az országból, ki a világba, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy csak nem bírom ki, csak beledöglöm már végre.
Azonban élek, és élni is fogok még egy darabig, sőt most ismét támadni készülök.
...
Nyomás az irodalomba!
1996 májusa óta írok hivatásszerűen, 2001.szeptember 11.-én avattam magam profi íróvá, és úgy érzem, bár nem volt célom, hogy a világ első punk írója vagyok. Nem punkról, nem punkoknak, nem punkokat szerepeltetek a műveimben, hanem az írások stílusa punk.
Ezt én fantázia-realizmusnak kereszteltem el, így talán jobban eladható a konzervatív barmoknak is, akik tulajdonképpen kiteszik a világot.
...
Gyűlölöm az erőszakot, elsősorban a nemierőszakot.
Ahogy az emberirtást, a brutális háborúkat, a szőnyegbombázást, a hirosimai atombombát, a rasszizmust, de az antirasszizmust is, minden politikát, minden apolitikát..."



Szerző: Takács Tibor:
Csahos kutyák és más mesék. Nyíregyházi punkok az állambiztonság látókörében
,,A punkok csak reagálnak a helyzetre, hogy hogyan, az a helyzetet is jellemzi."
(Grandpierre Attila, 1985)1
A magyar punknak sokféle történelme van. Tárgyalható a fiatalság társadalmi helyzete felől közelítve,2 belehelyezhető egy általánosabb kulturális kontextusba,3 illeszkedhet a hazai könnyűzene történetébe,4 lehet tárgyalni az új hullám részeként,5 vagy akár teljesen önálló zenei univerzumként.6 Újabb lehetőségek nyíltak a téma iránt érdeklődők számára az állambiztonsági iratok kutathatóvá tételével: az utóbbi években több, ezen a forrásanyagon nyugvó feldolgozás is megjelent a magyar könnyűzenéről.7
Jelen forrásközlés a punk és a politikai rendőrség, konkrétan a nyíregyházi Agydaganat együttes és vezetője, valamint a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének ,,találkozásáról" szól. Az együttest nem kísérték országos botrányok, eljárást sem indítottak tagjai ellen, így a zenekar neve mindezidáig többnyire csak említés szintjén fordult elő a punk hazai történetével foglalkozó munkákban. A ritka kivételek egyike Kürti László, ám ő is csak a nőket és a heteroszexuális kapcsolatot degradáló dalszövegével kapcsolatban említi az Agydaganatot és az együttes Tanító néni című számát, amelynek a szövegét olyannyira vulgárisnak találta, hogy nem közölte.8
Pozsonyi Ádámnak nem voltak ilyen fenntartásai, és közzé tette az ominózus dalszöveget. Pozsonyi könyve egyébként valamivel bővebben foglalkozik az Agydaganattal, így rövid értékelés mellett (,,Zeneileg klasszikus '77-es punk-rockot játszottak, a bevált sémák szerint, nem túl egyedien, nem túl intellektuálisan, de hatásosan.") egy hiteles szemtanú beszámolóját is közli a nyíregyházi együttes egyik koncertjéről.9
Az együttes vezetője és frontembere, ....1981-ben került az állambiztonság látókörébe.10 A következő évben már nyilvántartásba is vették: operatív nyilvántartó kartonját 1982. október 8-án állította ki a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztálya. A nyilvántartásba vétel alapját az képezte, hogy ....t]ársadalmi rendszerünkkel szemben áll, antiszociális beállítottságú. Lakásán ellenséges magatartást bizonyító iratokat, jelvényeket tartott. A KISZ és a szakszervezettől eltérő önvédelmi jelleggel működő szervezetet akart létrehozni. Folyamatosan ideologizál ellenzéki irányba." A kartonról kiderül az is, hogy a ,,szerv" 1982. október 5-én nevelő jellegű beszélgetést folytatott vele. Az ..... vonatkozó anyagokat előbb a 35-F-10145 számú figyelő dossziéban gyűjtötték, majd disszidálása után áttették a 35-OD-4562 számú objektum-dossziéba.11 Ez a dosszié nem került a Történeti Levéltárba, így nem tudjuk, hogy ... - vagy, ahogy barátai, ismerősei szólították, Géza - miért és hogyan került a megyei állambiztonsági szervek látókörébe, és miben állt ellenséges tevékenysége, beállítottsága."




 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszervezettől, intellektuálisan, szőnyegbombázást, állambiztonsági, heteroszexuális, nyilvántartásba, megállapíthatom, antirasszizmust, rendszerünkkel, tulajdonképpen, találkozásáról, hivatásszerűen, emberrablásért, belehelyezhető, beállítottságú, állambiztonság, beállítottsága, dalszövegével, univerzumként, főkapitányság, tábortüzeknél, szerepeltetek, antiszociális, agydaganattal, nemierőszakot, könnyűzenéről, forrásanyagon, forrásközlés, nyilvántartó, beszámolóját, disszidálása, általánosabb, tevékenysége, tömkelegéből, realizmusnak, folyamatosan, iskolai tábortüzeknél, életemet most, országban szinte, világ első, írások stílusa, konzervatív barmoknak, brutális háborúkat, hirosimai atombombát, állambiztonság látókörében, punkok csak, magyar punknak, fiatalság társadalmi, általánosabb kulturális, hazai könnyűzene, téma iránt, állambiztonsági iratok, Mocskos Szemétnek, Rohadt Panknak, Büdös Parasztnak, Takács Tibor, Grandpierre Attila, Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság, Kürti László, Pozsonyi Ádámnak, Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság III, Történeti Levéltárba,
fuckpunkrock (#1)   2010-12-13 14:46:32
Ez érdekes anyag. De honnan veszi ezt a blog tulajdonosa? Hogy kerül ez ide? És ki az a Géza, nincs neki neve? Valami ellenálló, vagy költő, vagy esetleg színész? Hogy jön ide a rendőrség? Fura mindenesetre.

De a Grandpierre Attila mondata az jó nagy marhaság! Nagy, durrogó frázis.

A punk az zene, nem, nem politika?
fuckpunkrock1 (#2)   2011-01-16 13:01:18
Szabócsba csaholtaka kuttyák jujjj)..esztet látni kellett vón!...jó a zíró...ki vagy te tejis itten blokhozol mi?...mongyad magadat máán..oszt legyürünk egy kriglistmán gyerek...ila nyanya nagyot nyomatol, hunnan szerezed ezeket a vicces olvasnivalúkat?...nekem is kén eggy...de itt nincsen mákos anjtos meg mákos csalággya semmise he...oszt mijér?
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden gyerek jó.  Ázzal aki csak szép  Két tekintet van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma  Beney Zsuzsa - Sirató  Ébredj  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 26  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Mosolyogtál már ma?  Muratáj  Gárdonyi Géza - Április végén  Az idő elsodorja létezésünk  Fodor Ákos költő,  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Palóc Grand Canyon  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Paul David Tripp Április 23  Környezetvédelem  Becsüld meg azt amid van,...  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 23  Ma  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Az udvariasság alapja: önismer...  Szent György nap  Paul David Tripp Április 24  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 25  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Sokkal bölcsebb a természet,  Minden gyerek jó.  A Mester kezének érintése  A boldogság ült a világvégén  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Volt egy...  Pillangó  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Naplemente  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
iskolai tábortüzeknél, életemet most, országban szinte, világ első, írások stílusa, konzervatív barmoknak, brutális háborúkat, hirosimai atombombát, állambiztonság látókörében, punkok csak, magyar punknak, fiatalság társadalmi, általánosabb kulturális, hazai könnyűzene, téma iránt, állambiztonsági iratok, utóbbi években, forrásanyagon nyugvó, magyar könnyűzenéről, politikai rendőrség, nyíregyházi Agydaganat, zenekar neve, punk hazai, ritka kivételek, heteroszexuális kapcsolatot, együttes Tanító, szövegét olyannyira, ominózus dalszöveget, bevált sémák, hiteles szemtanú, nyíregyházi együttes, együttes vezetője, állambiztonság látókörébe, következő évben, nyilvántartásba vétel, szakszervezettől eltérő, kartonról kiderül, megyei állambiztonsági, szakszervezettől, intellektuálisan, szőnyegbombázást, állambiztonsági, heteroszexuális, nyilvántartásba, megállapíthatom, antirasszizmust, rendszerünkkel, tulajdonképpen, találkozásáról, hivatásszerűen, emberrablásért, belehelyezhető, beállítottságú, állambiztonság, beállítottsága, dalszövegével, univerzumként, főkapitányság, tábortüzeknél, szerepeltetek, antiszociális, agydaganattal, nemierőszakot, könnyűzenéről, forrásanyagon, forrásközlés, nyilvántartó, beszámolóját, disszidálása, általánosabb, tevékenysége, tömkelegéből, realizmusnak, folyamatosan, kapcsolatban, fenntartásai, mindenesetre, hazaárulónak, beszélgetést, történetével, illeszkedhet, agydaganatot, koncertjéről, kereszteltem, kutathatóvá, nyíregyházi, lehetőségek, szervezetet, csasztuskák, feldolgozás, történetébe, ideologizál, jelvényeket, vulgárisnak, rasszizmust, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1870
  • e Hét: 7378
  • e Hónap: 15982
  • e Év: 51923
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.